Spania (sør)

Spania er drømme-destinasjonen til MC. I alle fall for de som liker svingete veier, fjellområdene og hav. Asfalten pleier å være i god stand og tilbyr god føre.

Bilistene i Spania er vant til å forholde seg til MC og oppfører seg pent. «Lane-splitting» er dem vant til og i noen byer (Granada for eksempel) finnes det MC (Moto) soner foran trafikklyset. Det betyr at det oppfordres MC & Scooter å komme seg forbi køen og å sette seg foran første bilen ved lyset. Dette eksempel viser litt om spanjolens holding i forhold til MC. 

Å booke overnatting under turen er meget enkelt og det finnes mange tilbud på Hotel.com og Airbnb.com. Telting & vill camping er ikke så populært, men det lønner seg mest heller ikke siden det finnes gode og rimelige overnattingsmuligheter overalt. 

Maten er godt og rimelig. Vær obs på at lunsjtider er klokken 14:00 og at det finnes mange lunsjrestauranter på landet som tilbyr “dagens rett” som kalles “menu del dia” eller forkortet “menu” på Spansk. Så når betjeningen spør deg om du ville ha “menu” eller “kart” snakkes det om “dagens” eller “á la carte”. Slikt menu koster mest rundt 8 til 12 euro med vin, kaffe, dessert, forrett og hovedrett inkludert. Tips: Følg lokalbefolkningen og se hvor dem spiser.

Å planlegge turen med Google Maps og lignende verktøy som tyske kurviger.de er enkelt, men vær litt forsiktig med umerkede veier. Det kan være tøft terreng. Mest gøy er de veien med 3 eller 4 siffer. Et annet godt verktøy er bestbikingroads.com. Der finnes det ferdige rundtturer med en del aktualiserte kommentarer. Gjerne tips oss om flere verktøy så skal vi oppdatere blogginnlegget.

Med utgangspunkt i Alicante eller Málaga finnes det mange interessante byer som Cartagena, Murcia, Almeria, Granada, Ronda osv. Når du har lyst å være litt kultur-turist anbefales det å sjekke om det finnes billetter & plass til de meste populære steder som Alhambra i Granada for eksempel. 

Været er meget stabilt og det regner svært sjeldent. Bergenserne hadde nok sagt «aldri». Husk at det kan være kjølig om kvelden og at det blir mørk om natta. Så planlegg turene slikt at du rekker frem til overnattingsstedet i god tid. 

Det er stengt for kommentarer.